Total Pageviews

Thursday, 21 July 2016

Mak Yang Menangis Hantar Anak Pada Pengasuh



Kisah ni adalah kisah aku tak boleh move on berpisah dengan Uwais lepas berpantang. Habis cuti 2 bulan so kene lah kerja balik. So bermula lah sindrom rindu anak. Aku percaya mak-mak lain pun sama macam aku. 

Sehari sebelum hantar Uwais ke pengasuh, aku dah menangis teresak-esak sebab tak boleh bayangkan hantar Uwais bagi stranger jaga. Nasib baik Fadly tenangkan aku. 

Esoknya sebelum hantar pada pengasuh, ada appoinment cucuk 2 bulan. Aku pun mintak cuti halfday. Nak dijadikan cerita, aku cakap kat Fadly, lepas cucuk terus hantar Uwais sebab nak tengok Uwais boleh ke duduk lama dgn pengasuh. Fadly cakap ok. 

Pastu dah parking depan rumah pengasuh, aku menangis teresak-esak lagi tak sanggup nak hantar Uwais. Fadly pun cakap takpe lah sebelum masuk ofis tengah hari nanti baru hantar. 

Uwais relaks je tapi mami dia pulak yang menangis beria-ria. Hahahaha.. 

Yelah siapa tak risau nak hantar anak dekat stranger kan. Doa yang baik-baik supaya pengasuh sayang anak kita macam anak sendiri. 

Drama aku menangis bersambung esoknya hari ke-2. Hahahaha.. Tapi sekarang dah 2 minggu aku dah boleh move on. 

Sekian cerita daripada mami yang emosi. 



3 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya selamat eh. Mami harap bersabar :)

    ReplyDelete